20 januari 2015

Politie waarschuwt voor inbraakgolf in de Ooijpolder.

De politie van Gelderland-Zuid heeft een waarschuwing laten uitgaan i.v.m. de vele inbraken van de laatste weken in de Ooijpolder, zodat de inwoners extra alert zullen zijn.De afgelopen weken is er bij maar liefst 8 huizen in de polder ingebroken. Dat aantal werd in voorgaande jaren niet eens in het hele jaar gehaald. Zo werd vorige week dinsdag nog ingebroken, terwijl de bewoners niet thuis waren, in een woning aan de Meester Boutenstraat in Ooij, overdag, tussen 13.00 en 18.30 uur. De inbrekers haalden  het hele huis overhoop en gingen ervandoor met een laptop, geld en sieraden. Vervolgens werd er twee dagen later, eveneens overdag,  in een huis aan de Wercherensestraat in Persingen ingebroken.DSC_0707politie (Large)

2 Responses to Politie waarschuwt voor inbraakgolf in de Ooijpolder.

  • Enig idee over de methode, de werkwijze, hoe komen ze binnen, wat zijn de zwakke punten bij ons, wat kunnen we er aandoen, wat voor kleur kenteken moeten we letten ?

    • De werkwijze verschilt nogal, dus dat duidt op verschillende daders. Hang- en sluitwerk en verlichting zijn over het algemeen de zwakke punten. Alle kentekens zijn belangrijk. Ook Nederlandse veelplegers hebben de polder ontdekt, zo lijkt het. Als mensen een auto, die daar nooit komt, langzaam door een straat zien rijden, moeten de alarmbellen afgaan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.