13 januari 2015

Beheerders en activiteiten in Kulturhus te Beek.

Sinds 2013 is FacSkills de uitbater van het Kulturhus.  Dolly Toonen is de eigenaresse van FacSkills en vertelt dat FacSkills de uitbating verzorgt voor het Kulturhus, een schoonmaakdienst heeft en sinds dit jaar ook de uitbating van het voorzieningenhart ‘op de heuvel’ in Groesbeek. FacSkills is dan ook een professionele facilitaire dienstverlener, met een sociale inslag. FacSkills is een erkend leer/werk bedrijf en staat dan ook open voor vrijwilligers, stagiaires, participatieplaatsen en mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt die net dat “zetje” in de rug nodig hebben of ervaring op willen doen op het facilitaire vlak om verder te komen.  Qua evenementen en enthousiasme merkt FacSkills dat het in Beek moeilijk is om mensen de weg te laten vinden naar het Kulturhus. Dit ondanks de enquête die we hebben gehouden onder onze gebruikers en volgers op Facebook met de vraag waar mensen voor warm zouden lopen.  Bij navraag aan de mensen worden er vaak zaken uit het verleden aangehaald als reden van het mijden van het Kulturhus en dat is jammer en onnodig! We hebben zoveel ideeën en enthousiasme en het zou zonde zijn als wij die niet ten uitvoer zouden kunnen brengen omdat er geen opkomst is. Sinds september heeft Dolly haar zoon Roy bij het bedrijf betrokken en samen proberen ze leuke evenementen op te zetten voor heel Beek en omgeving.DSC_1916 Kulturhus (Large)

We hebben dan ook een enquête gehouden in Beek en daaruit kwam dat de mensen uit Beek vonden dat er meer voor kinderen moest gebeuren en dat er voor de volwassenen een ‘upgrade’ mocht komen van de evenementen. Als voorbeelden werden gegeven: een lady’s Day, maar dan meer gericht op verwennen en glamour, concerten voor een breed publiek en hoogwaardige culturele activiteiten.

 

Hiermee is Facskills aan de slag gegaan en hadden we o.a,  de volgende evenementen voor georganiseerd:

de kinderdisco, de familiedag, het concert van Daimy Lotus et cetera. Helaas constateren Dolly en Roy dat de opkomst laag was.

 

Gelukkig zijn wij nog enthousiast en gaan we ervan uit dat de mensen van Beek en omgeving toch de weg naar onze evenementen gaan en weten te vinden. Wij vinden het leuk om de mensen te verrassen en te entertainen met onze evenementen. En we luisteren naar onze bezoekers, dus als jullie nog aanvullingen hebben op en of aanmerkingen hebben vertel dat dan gerust zodat we dat kunnen meenemen.

We gaan dus wederom voor een hoogwaardig cultureel evenement en hopen dat de opkomst beter wordt zodat we hiermee door kunnen gaan.

Zo is er alweer gepland:

24 januari: Een nieuwjaarsconcert van Jyoti Verhoeff. Die hebben kort geleden nog Paradiso uitverkocht!  https://www.youtube.com/watch?v=AZP2FUdQ1t4

Bij voldoende opkomst willen wij maandelijks een muziekavond organiseren.

25 januari: game middag van 12.00 tot 17.00 uur alle leeftijden

30 januari: kinder disco van19.00 tot 22.00 uur leeftijd 6 tot 13 jaar  (maandelijks op vrijdagavond)

13 februari: kindercarnaval van 18.30 tot 21.30 uur leeftijd 4 tot 15 jaar

1 maart : ladies day, met als thema ‘bruisende inspiratie’

19 september: een cabaret optreden van Thijs Kemperink https://www.youtube.com/watch?v=olMiH6jPPcY

Check dus regelmatig onze agenda via www.kulturhusbeek.nl

Mocht u leuke ideeën hebben, of in gesprek willen kan dit natuurlijk altijd. Het tel nummer van het Kulturhus is: 024-6843710.

Hopelijk tot snel!