6 januari 2015

Nieuwjaarsreceptie nieuwe gemeente Groesbeek (Berg en Dal)

Maandagavond vond in het dorpshuis De Sprong te Ooij de eerste nieuwe Nieuwjaarsreceptie plaats van de nieuw gevormde gemeente Groesbeek (Berg en Dal) Veel verenigingen, maar ook particulieren,  waren naar Ooij gekomen om deze receptie te bezoeken en het nieuwe college van Burgemeester en Wethouders de hand te schudden. Burgemeester Harry Keereweer had voor deze gelegenheid de ambtsketen om van de voormalige gemeente Ubbergen.  Men had namelijk afgesproken, dat dit jaar, zolang er nog geen nieuwe ambtsketen is voor de gemeente Berg en Dal, bij officiële gelegenheden, de ambtsketen zou worden gedragen van de plaats waar het gebeuren plaats vindt. De ambtsketens van de andere twee gemeenten Millingen en Groesbeek waren wel aanwezig en hingen op de katheder van de Sprong.  De aangekondigde opening van de “Polderkamer, de huiskamer welke zich ook in het dorpshuis bevindt, ging deze avond niet door omdat dit niet in het programma zou passen.  Misschien komt de burgemeester daar nog een keer voor terug.  zie de foto’s. DSC_8169keereweer (Large)DSC_8110ambtsketens (Large)