24 december 2014

Lampionnentocht 27, 28, 29 dec in Orientalis

De drie dagen na Kerstmis wordt er weer een lampionnenoptocht georganiseerd om museumpark Orientalis in Heilig Landstichting. Neem een lampion mee en wandel met een herder naar Bethlehem. Start om 18.00 uur.  Vanaf het startpunt neemt een herder je mee naar Bethlehem. Onderweg kom je de hoofdpersonen uit het Kerstverhaal tegen en in de Karavanserai kun je je inschrijven bij een Romeinse ambtenaar. Daar is ook  gelegenheid om een kop warme chocolademelk of  glühwein te kopen. Vervolgens wandel je verder naar de geboortegrot om het Kind en de ouders te aanschouwen. Aangekomen op het dorpsplein kan je even uitrusten bij het vuur waar ook de bewoners van Bethlehem zijn. Aan dit programma wordt meegewerkt door de Musical Vereniging Nijmegen. Bij de kassa zijn ook lampionnen te koop! Tm 6 januari is er nog het Feest van het Licht in Orientalis.Museumpark-Orientalis-2014-Feest-van-het-licht-300-200