24 december 2014

Afscheid van een (kerk-) koor

DSC_7236 (Medium)koorZoals het er nu uitziet, gaat de kerk in Beek m.i.v. 1 januari 2015 dicht, behalve voor uitvaarten, bruiloften en dopen. Hoe onvermijdelijk ook, we sluiten een periode af. En met name geldt dat voor die mensen, die altijd heel betrokken zijn  geweest bij de kerk. Ik doel dan bv. op lectoren, kosters, acolieten, collectanten, enz. Maar een aparte groep hierin vormen de koorzangers. Het gemengd koor stopt nog niet. Maar met name het mannenkoor houdt  het – zoals het er nu uitziet – voor gezien. Koorzangers die tientallen jaren elke zondag acte de presence gaven zien hun hobby (hun leefstijl) verdwijnen. Er zijn  leden, die al 40, 50 en 60 jaar lid zijn. Op zondag 28 december 2014 zingen ze voor de laatste keer. Zou ’t niet leuk zijn als we er voor zorgen, dat de kerk  op die ochtend redelijk gevuld is, zodat we ze een waardig afscheid kunnen geven? Mij lijkt het in ieder geval fantastisch! Ik hoop en denk stiekem u ook. Tot 28 december 9.30 uur dan.  Ben Willems Beek