12 december 2014

Ubbergse gemeenteraad sluit af met het Ubbergs Volkslied.

Met het zingen van het Ubbergs Volkslied sloot de voltallige gemeenteraad van Ubbergen een tijdperk af. Donderdagavond was de laatste gemeenteraadsvergadering van de nu nog zelfstandige gemeente Ubbergen en daarbij werd stilgestaan bij het verleden, nadat eerst nog een echte raadsvergadering werd gehouden. In deze vergadering kwam de jeugdburgemeester van Ubbergen, Elian Lavrijsen, nog haar plan gepresenteerd had voor het plaatsen van twee drinkwaterpunten in de gemeente. Dit werd unaniem aangenomen. Voor alle raadsleden was er een vaas met daarop “de Roos van Ubbergen” en een sleutelhanger met dezelfde roos. De burgemeester had voor alle scheidende raadsleden, die niet terug komen in de nieuwe raad van de gemeente Berg en Dal een speciaal woord. Ook herinnerde hij aan het feit, dat bijna 200 jaar geleden, Ubbergen was samengevoegd met Ooij/Persingen en dat dat allemaal goed gekomen was. Dat gaf zeker hoop voor de toekomst. De raad zelf nam afscheid van burgemeester Paul Wilbers en de wethouders Leidy van der Aalst en Ria Barber. Voor hen waren er bloemen en (reis-) cheques, terwijl Paul Wilbers nog een fotocadeau kreeg.. Ook de scheidende griffier Henk Vreman werd met bloemen bedankt. Burgemeester Paul Wilbers gaf aan, dat de kunstvoorwerpen van de gemeente, welke niet overgaan naar de nieuwe gemeente, overgedragen worden aan de Margot van Boldrikstichting. Een kruis van nagels, komt te hangen in de Kerkje van Persingen. zie de foto’s DSC_4039 raad Ubbergen (Large)