8 december 2014

Wethouder Leidy van der Aalst opent sportvelden Leuth

Zondag 7 december werd er op Sportpark ‘De Duffelt’ in Leuth even stilgestaan bij de nieuw aangelegde voetbalvelden van VVLK. Voorafgaand aan de thuiswedstrijd van VVLK 1 tegen DVSG 1 uit Groesbeek verzamelden zich de hoofdrolspelers in de bestuurskamer van de voetbalvereniging. Projectleider van Arcadis, Tjeerd van Dijk was daarvoor vanuit Friesland naar het Leuthse afgereisd. Namens de gemeente waren Jules Dahlmans, coördinerend tijdens het project en Fred Kort, adviserend, aanwezig. Maar de hoofdrol was voor wethouder Leidy van der Aalst. Naast de andere sportieve projecten in de diverse dorpen van Ubbergen was de renovatie van Sportpark ‘De Duffelt’ het laatste grote project dat ze dus vandaag officieel kon afsluiten.  Aan het einde van haar politieke carrière in Ubbergen die op 1 januari 2015 eindigt.  Met bloed, zweet en tranen tot stand gekomen, zoals voorzitter Geert Keukens het in zijn speech aangaf.  Het weer speelde helaas niet mee toen het gezelschap zich naar het rood-zwarte lint bij de ingang van het hoofdveld begaf. Wethouder van der Aalst knipte, samen met secretaris van VVLK, Sjarel Hubbers, die het renovatieproject namens VVLK heeft begeleid, het lint door en verrichtten zo de officiële opening. Daarna trok men zich, mede door de mindere weersomstandigheden weer snel terug in de bestuurskamer.  Daar werd, samen met de ook aanwezige ereleden van VVLK, nog even nagepraat. In het clubhuis zat de stemming er goed in. Dat kwam mede door de muzikale ondersteuning van DJ Mike maar ook door de 4 – 1 zege van VVLK 1 die daarmee weer 3 belangrijke competitiepunten kon bijschrijven. Het bestuur dankt al haar vrijwilligers die bij menige gelegenheid hun steentje hebben bijgedragen aan de totstandkoming van de prachtige nieuwe velden. Met name Eef Sack en Ben Engelen die samen met Sjarel Hubbers en de mannen van Arcadis, Martijn van den Berg en Theo van der Zwaluw bijna dagelijks op de velden te vinden waren. Het resultaat van dit alles: twee prachtige nieuwe velden waar VVLK trots mee verder kan.  zie de foto’s. DSC_2970VVLK (Large)