8 december 2014

Kekerdom al in kerstsfeer.

In de Jan Arntzstraat in het ‘hartje van Kekerdom’  ligt het braakliggende terrein, waar de huizen werden afgebroken, om plaats te maken voor nieuwbouw. (maar dat gaat voorlopig niet door).  In november werden er 2000 narcissenbollen gepoot, waarbij de buurt  hulp kregen van de kinderen van Basisschool Sint Laurentius en een aantal aanwonenden. Als het goed is zullen we in de lente van het resultaat van deze actie kunnen genieten.  Om de periode tot de lente te overbruggen heeft een enthousiaste werkgroep voor de donkere dagen rond de kerst een aantal hartverwarmende ontmoetingen op dit plekje van het dorp bedacht . Z0 werd  op zondag 7 december  een door jong en oud versierde kerstboom  geplaatst.  Voorafgaand aan deze plaatsing gingen (juf) Sandra, een aantal schoolkinderen en de werkgroep in het Kulturhus aan de slag om fantasievolle decoraties voor de kerstboom te maken. De decoraties worden ter plekke samen aan de kerstboom gehangen. Daarbij kregen ze ook bezoek van wethouder Leidy van der aalst van de gemeente Ubbergen. Toen om 17.00 uur de versierde kerstboom verlicht werd, regende het helaas, maar dat maakte er de stemming niet minder om. Met muziek en met Glühwein werd het toch nog een feestje, waarbij diverse Kekerdommers bij aanwezig waren. zie de foto’s DSC_3201kerstboom Kekerdom (Large)