27 november 2014

1e openbare verkennende coalitievergadering nieuwe gemeente Berg en Dal.

Woensdagavond vond de eerste openbare vergadering plaats over de nieuw te vormen coalitie voor de a.s. gemeente Berg en Dal. Deze vond plaats in het gemeentehuis van Ubbergen te Beek. Daarbij bleek, dat bijna  alle 11 partijen in de raad van de toekomstige fusiegemeente van Millingen, Ubbergen en Groesbeek willen meedoen aan het besturen. Daarbij werd ook gedebatteerd over een raadsprogramma: een akkoord op hoofdlijnen waar alle partijen hun handtekening onder kunnen zetten. 7 van de 11 wilden dat gaan proberen. De andere 4 niet. Alle partijen kunnen in ieder geval meepraten over de punten in het raadsprogramma. De discussies worden zoveel mogelijk in de openbaarheid gevoerd. Tegelijk wordt echter ook gewerkt aan een coalitie, waarbij de wethoudersposities worden verdeeld. Dat zal vooral achter gesloten deuren gebeuren. De vDSC_8767 coalitie (Large)olgende vergadering  is voor volgende week woensdag gepland. zie de foto’s