24 november 2014

Het laatste Caeciliafeest in Beek?

Na een ingetogen gezongen Gebed- en communiedienst voorgegaan door Diaken Nieuwenhuis vierde het Beekse Mannenkoor St. Caecilia bij Café De Witte haar jaarlijkse feest t.g.v. hun patrones. Voorafgaande aan het uitgebreide buffet werden de volgende jubilarissen door de president van het koor, pastoor Henk Janssen gehuldigd. Henk Arts, 50 jaar lid, George Felet, Jan en Fred Verheijen 40 jaar lid. Zij werden onderscheiden met de eremetalen van de Gregoriusvereniging.  Na de eventuele sluiting van de H.Bartholomaeuskerk op 1 januari 2015 probeert het mannenkoor haar activiteiten te continueren door maandelijks te gaan zingen in Ooij en Groesbeek. Liefhebbers van het Gregoriaans en Latijnse meerstemmige missen zijn welkom, zodat het Caeciliafeest 2014 niet na 187 jaar ons laatste Caeciliafeest was.  Inlichtingen 024 3440186. zie de foto’s.DSC_7236koor beek (Large)