20 november 2014

Vernieuwde milieustraat Kanaalstraat Nijmegen opent 1 december

Op 1 december opent de vernieuwde milieustraat aan de Kanaalstraat 401 in Nijmegen. Inwoners van de gemeenten Beuningen, Nijmegen en Ubbergen kunnen vanaf dan weer terecht op de Kanaalstraat. Vanaf 1 december sluit de tijdelijke milieustraat aan de Nijverheidsweg in Nijmegen.  Na de verbouwing heeft de milieustraat aan de Kanaalstraat net als de milieustraat Bijsterhuizen in Wijchen een gedeelte met gratis en een gedeelte met betaalde afvalsoorten. Met de afvalpas worden de betaalde afvalsoorten gewogen en per kilo afgerekend, hiermee is het afrekenen van de afvalsoorten eenduidiger. De vernieuwde milieustraat aan de Kanaalstraat wordt overzichtelijker. Dit draagt bij aan maximale afvalscheiding en optimale dienstverlening. Op de milieustraat Kanaalstraat is het verplicht de afvalpas mee te nemen bij een bezoek aan de milieustraat, net als op mileustraat Bijsterhuizen.  Dar is het regiebedrijf in de regio Nijmegen op het gebied van afvalbeheer en integraal beheer openbare ruimte. De regio van Dar bestaat uit 130.000 huishoudens in 8 aandeelhoudende gemeenten: Beuningen, Druten, Heumen, Groesbeek, Millingen aan de Rijn, Nijmegen, Ubbergen en Wijchen. De visie van Dar is “Dar houdt de regio fris”, waarbij Dar gemeenten ontzorgt op het terrein van de openbare ruimte. Naast overheden en burgers verzorgt Dar dienstverlening voor ruim 1300 bedrijven in de regio. Op de foto de nieuwe entree van de DAR.dar entree (Large)