16 november 2014

Sint Nicolaas kwam met ruim 130 Zwarte Pieten naar Nijmegen.

Zaterdagmiddag kwam Sinterklaas per boot aan op de Waalkade in Nijmegen.  In zijn kielzog ruim 130 Zwarte Pieten en een heel Zwarte Pieten orkest. Op de aanlegsteiger werd Sinterklaas verwelkomd door burgemeester Hubert Bruls, waarna een wandeling over de kade volgde , welke zwart van de mensen stond. Vele kinderhandjes werden geschud en toen de Sint op het evenementenplein arriveerde, ging hij, na de toespraak van de burgemeester nog even door. Burgemeester Hubert Bruls  heeft  aan Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten een vergunning verstrekt ‘voor over straten en daken lopen om snoepjes en cadeaus te brengen aan alle kinderen en volwassenen van 0 tot 150 jaar’. Op het plein waren voetballertjes van NEC actief, die een wedstrijd speelden tegen de Zwarte Pieten. Rond 14.00 uur vertrok de Sint op zijn schimmel, samen met zijn Zwarte Pieten en voorafgegaan door de Stefaantjes, voor een rondrit door het centrum van Nijmegen met als eindpunt de Grote Markt, waar de Sint de vele toeschouwers vanaf het bordes van de Waag toesprak. zie de foto’s (komen nog meer)DSC_8285 Zwarte Pieten (Large) DSC_8254 Sinterklaas (Large)