12 november 2014

St. Maartenoptocht Beek

Een paar honderd kinderen en ouders liepen dinsdagavond mee in de St. Maartensoptocht door Beek, welke was georganiseerd door de werkgroep St. Maarten. De start was op het schoolplein van de Biezenkamp en eindigde daar ook weer. Sint Maarten zelf reed voorop op zijn paard. Op het schoolplein was er voor de kinderen warme chocolademelk en een versnapering. Muzikale medewerking werd verleend door KNAgalm. zie de foto’sDSC_5319 St Maarten (Large)

Lichte lichtjestocht

Op 11 november, verzamelden zich 350 kinderen met hun ouders, oma’s, opa’s op het plein van de Biezenkamp. In het donker van de vroege avond vertrok een lange slinger van lichtjes voor de jaarlijkse Sint Maartenoptocht. Wat waren er veel kinderen, en wat dansten hun zelfgemaakte lampionnen vrolijk in het donker! De ouders en de leerkrachten van de Biezenkamp hadden hard meegewerkt aan de lampionnen en de lantaarns zagen er prachtig uit. Langs de route waren vele Beekse huizen verlicht met kaarsjes, lampjes en zelfs heuse fakkels! Onderweg ging Sint Maarten in een prachtige cape te paard voorop en was de K.N.A. onafgebroken een muzikale metgezel. De kinderen konden alle liedjes meezingen door de voorbereidingen die op school, de BSO en de PGR hadden plaatsgevonden. De optocht kon veilig door de straten dankzij de begeleiding van de verkeersregelaars. En bij aankomst op het eindpunt stond een batterij aan bereidwillige vrijwilligers klaar om alle kleine Sintjes Maarten te verwarmen met cake en warme chocolademelk!

Kortom: de organisatie van de Sint Maartenoptocht 2014 kijkt met veel voldoening en blijdschap terug op deze 11e november en dankt ieder die zijn/haar bijdrage heeft gedaan: de Biezenkamp en haar oudervereniging, de oudercommissie van de kinderopvang en PGR Ollikido, de verkeersregelaars, Harmonie K.N.A. en Sint Maarten te paard. Alle voorbereidingen, en alle betrokkenheid in de straten, zo maakten we er samen een bijzondere en sfeervolle avond van. Bedankt iedereen, tot volgend jaar!