12 november 2014

Royal Haskoning is verhuisd naar 52 Degrees.

De 600 medewerkers van Royal HaskoningDHV  boven op de stuwwal in Nijmegen (Barbarossastraat) zijn het afgelopen weekend verhuisd naar hun nieuwe werkplek in ’52’ zoals FiftyTwoDegrees aan het Jonkerbosplein in Nijmegen tegenwoordig heet. Zij zijn ingetrokken op de 11e tm de 15e verdieping van het gebouw. Daarmee is een einde gekomen aan een jarenlang verblijf in het voormalige gebouw Estel, dat in 1976 gebouwd werd als kantoorgebouw voor de Hoogovens.  Estel was de naam van het fusiebedrijf tussen Hoogovens te IJmuiden en het staalbedrijf Hoesch uit Dortmund. Na het vertrek van Estel werd het gekocht door de Rijkspolitie, maar zij hebben er maar kort ingezeten. Het gebouw had een speciale verwarming in de kozijnen en dat kostte toen meer aan stookkosten, dan alle politiebureaus samen in het District Nijmegen.  Het is nu de bedoeling dat er appartementen in het gebouw komen. De nieuwe bewoners kunnen daar in de toekomst genieten van een geweldig uitzicht.DSC_5663 Estel gebouw (Large)