4 november 2014

CDA kopstukken bij CDA Muggemeenten in Groesbeek.

 

Op maandag 3 november 2014 waren CDA-leider Sybrand van Haersma Buma,  Tweede Kamerlid Jaco Geurts en Maria Martens, lid van de Eerste Kamer, aanwezig in Groesbeek om het campagneteam van de CDA in de MUG gemeente bij te staan in het kader van de herindelingsverkiezingen van de MUG-gemeenten op woensdag 19 november 2014.  De afdeling organiseerde deze dag een politieke bijeenkomst in de Mallemolen te Groesbeek. Buma ging daar maandagavond in op actuele politieke thema’s zoals economie, werkgelegenheid, de transities in de zorg en – uiteraard – de aanstaande herindelingsverkiezingen in Millingen aan de Rijn, Ubbergen en Groesbeek (MUG). De publieke belangstelling was groot en onder de bezoekers, diverse agrariërs uit de drie gemeenten. Jaco Geurts is als Tweede Kamerlid woordvoerder m.b.t. de landbouw.   Het buitengebied, de toeristische ontwikkeling daarvan en de bijzondere rol van agrarisch ondernemers daarbij, zijn belangrijke thema’s in het verkiezingsprogramma van het lokale CDA.  Jaco Geurts sprak dan ook met name over thema’s als landbouw, buitengebied en toerisme. Ook Maria Martens kon met haar inbreng als Eerste Kamerlid aan de aanwezige bezoekers uitleggen wat zij als CDA’er voor de gemeenschap kan betekenen.  Naast deze openbare discussieavond met deze landelijke volksvertegenwoordigers was er ook een informeel middaggedeelte  dat werd gehouden op het bedrijf van Theo en Oda Langeveldt. (Boerderij/camping “De Hoge Hof”, waar de gasten werden ontvangen in de skybox, met uitzicht op de stallen. Na een inleiding door lijsttrekker Rob Verheijen en het verhaal van Theo Langeveldt, waarna de gasten ook nog even een koe mochten borstelen, ging het hele gezelschap naar de Canadese begraafplaats, mede als eerbetoon aan de overleden CDA coryfee Embére van Gils, oud burgemeester van Millingen en Groesbeek, onder wie de jaarlijkse tocht bij de dodenherdenking op 4 mei tot stand was gekomen. Dit werd gevolgd door o.a. een presentatie van Sylvia Fleuren over het toerisme in de MUG-regio en Erna van de Ven, directeur van museumpark Orientalis, Het CDA-partijprogramma is te vinden op www.cda-mug.nl . zie de foto’s. DSC_2462CDADSC_2604CDA (Large)