25 oktober 2014

Deel dorp Leuth zonder stroom

Vrijdag zat een deel van het dorp Leuth bijna de gehele dag zonder stroom. Achteraf bleek dat een stroomkabel van de oude sporthal aan de Reusensestraat kapot was, waardoor de woningen in de omgeving, inclusief de beide winkels (SPAR en HIP en KNIP ) gedeeltelijk zonder stroom kwamen te zitten. Bij de Spar bijvoorbeeld waren  1 of 2 van de 3 stroomfases  defect. Daardoor werkte in de winkel niet alles omdat men daar 3 volle stroomfases nodig had om alles te laten werken. De meeste mensen in de omgeving hadden bijvoorbeeld alleen stroom in een deel van de woning. De bedoeling was vrijdagmorgen  om er een noodoplossing voor te zoeken en dat het daarmee klaar was. Maar omdat de zekering  er steeds uit bleef slaan hebben ze rond de middag besloten om een reparatie uit te voeren. Dus vanaf een uur of één moest de Sparwinkel dicht en dat gold ook voor Hip en Knip. Het was  alleen vreemd dat maar een klein gedeelte rondom de winkels daar last van had. De huisarts niet, de Rosmolen niet en ook de school niet. Maar een deel Kerkplein, Reusensestraat en Veldstraat wel!  Laat in de avond was alles weer in orde, maar wel met een grote kostenpost voor de winkels. Op deze door Peter Looijschelder gemaakte foto is een medewerker van Liander kennelijk op zoek naar stroom.Liander Leuth 1

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.