24 oktober 2014

Voortgang “Herinrichting Hamersveld” Berg en Dal

In Berg en Dal worden al geruime tijd werkzaamheden uitgevoerd in de wijk Hamersveld. Daar zijn inmiddels , de Kastanjelaan, de Uilenputweg, de Watertorenweg en de Patrijsstraat z al gereed en voorzien van de nieuwe bestrating. Ook het nieuwe afvoersysteem voor het regenwater is aangebracht en daar waar nodig is het vuilwaterriool ook vervangen. Binnenkort zal in deze straten ook de nieuwe beplanting als laatste onderdeel worden aangebracht.  De werkzaamheden gaan door. Dit leidt tot overlast in de wijk, maar mede gelet op de veiligheid en noodzakelijke bereikbaarheid van alle woningen zijn afsluitingen onvermijdelijk. Dit maakt het tevens mogelijk de werkzaamheden zo snel mogelijk te voltooien.  Tot eind oktober wordt er gewerkt aan de Nachtegaalweg en Kerstendalseweg. Vanaf begin november zal het laatste gedeelte Kerstendalseweg en Vinkweg tot aan de Bisschop Hamerlaan worden aangepakt. Na ongeveer een maand komt dan de Bisschop Hamerlaan aan bod. Tot slot zal, als de weeromstandigheden mee zitten, begin 2015 het laatste stukje Vinkweg en Bisschop Hamerlaan gemaakt worden. Als afronding van het project komen medio maart 2015 nieuwe parkeerplaatsen aan de huidige Leeuwerikweg en zal het Hamersveld opnieuw groen ingericht worden.  De gemeente werkt momenteel in overleg met de Dorpsraad aan een schetsontwerp voor de inrichting van het Hamersveld. Wilt u als bewoner van Berg en Dal hierover mee praten, dan kunt u contact opnemen met de Dorpsraad. U kunt dan als lid van de werkgroep uw mening kenbaar maken. De afgelopen weken maakte fotograaf Onno Swart de volgende fotoreportage. Zie de foto’s.DSC_3474 Hamersveld (Large)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.