24 oktober 2014

Media aandacht voor FREE Nature in de Ooijpolder.

Omroep Gelderland was hedenmorgen aanwezig bij het vangen van de Konikpaarden en Gallowayrunderen in het natuurgebied bij de Bisonbaai in Ooij. Zowel de radio als de TV van omroep Gelderland, maar ook een TV ploeg van Nijmegen 1 (N1) waren ter plaatse evenals diverse  fotografen om het vangen van de dieren vast te leggen.  Vandaag was namelijk  de jaarlijkse vangactie van de Konikpaarden en Gallowayrunderen van FREE Nature in de Bisonbaai. Van de in het totaal 29 paarden en 57 runderen die in het gebied tussen Ooij en Nijmegen lopen, zijn respectievelijk 25 en 12 gevangen. Het doel van de vangactie was om de overtollige dieren vóór de winter er uit te halen, zodat er voldoende voedsel is voor de overgebleven dieren. Hierbij zijn 1 stier en 3 paarden afgevoerd naar de slager voor “wildernisvlees”. Daarnaast is de vangactie gebruikt om de dit jaar geboren dieren te merken volgens de in Nederland geldende regels voor I&R regels (voluit Besluit identificatie en registratie van dieren). Concreet komt dit er op neer dat de kalveren zijn voorzien van oormerken en de paarden van een chip. Na een paar uur onvrijwillige opsluiting, hebben de dieren een heel jaar weer de vrijheid om te gaan en staan waar ze willen. zie de foto’s DSC_8893 Koniks (Large)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.