20 oktober 2014

Najaarsconcert OoijseToekomst en Tarcisius

Op zondag 26 oktober a.s. luidt Muziekvereniging Ooijse Toekomst de herfst in met het jaarlijkse Najaarsconcert. De Ooijse Toekomst heeft de bevriende Harmonie St. Tarcisius uit Brakkestein (Nijmegen) bereid gevonden om samen een muzikale middag te verzorgen. Dit staat garant voor een swingend programma met veel variatie! Voor de pauze brengen de veertig leden van de Ooijse Toekomst o.l.v. dirigent Paul Vlieks een gevarieerd programma met film- en popmuziek en jazz. Na ‘Friends for life’ maken zij met u in tien minuten een reis ‘Around the World in 80 days’, van Otto Schwartz, en dan brengt de tijdloze filmmuziek van de westerns ‘Once Upon a Time in the West’ en ‘The Good, the Bad and the ‘Ugly’ het publiek in de sfeer van het Wilde Westen. De filmmuziek werd geschreven door de Italiaan Ennio Morricone, die vele films van muziek voorzag.  Filmmuziek klinkt ook in ‘The Hunger Games’ met thema’s uit het SF-drama waarin Katniss deelneemt aan de jaarlijkse Hunger Games op televisie, waarin tieners uit twaalf districten vechten tot de dood.  Ook Kyteman komt voorbij met ‘Sorry’, het verhaal van Colin Benders: een gestrande liefde, donkere dagen en eenzame nachten. Daarna wordt het wat luchtiger met ‘Jumpin’at the Woodside’ van Count Basie en ‘Just a Closer Walk’ van Louis Armstrong.  Na de pauze, waarin de jubilarissen van de Ooijse Toekomst gehuldigd worden, neemt Harmonie St. Tarcisius het stokje over. Eigentijds, fris, gezellig en actief, dat is Harmonie Tarcisius, een modern orkest voor jong en oud en alles daartussenin, onder de inspirerende leiding van dirigent Lex Bergink. Inclusief het starters- en leerlingenorkest telt dit orkest maar liefst 100 leden. Deze zult u op deze middag niet allemaal te zien en te horen krijgen, maar dat ze de zaal met een swingend programma zullen verrassen, staat vast.   Het Najaarsconcert vindt plaats in Dorpshuis de Sprong, Prins Bernhardstraat 3 in Ooij.  Aanvang 15.30 u., toegang gratis.DSC_8177Ooijse Toekomst (Large)HarmonieTarcisius

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.