16 oktober 2014

Nijmeegse kerken lezen voor uit de Bijbel in Gewone Taal in Orientalis

logo_BGT_fcOktober is de maand van het woord in Orientalis. In deze maand valt de herfstvakantie en alle activiteiten staan in het teken van geschriften, woorden, boodschap en communiceren. Het laatste weekend van oktober is het weekend van de kracht van het Woord. Dit jaar staat de Bijbelzondag volledig in het teken van de nieuwe Bijbel in
Gewone Taal die onlangs is uitgekomen. Dit weekend (25 & 26 oktober) worden de verhalen uit de Bijbel op toepasselijke locaties verteld. Het museumpark is een perfect decor voor vele scènes uit de Bijbel. De bezoekers passeren o.a. de synagoge, de loofhutten, het Paleis van Pilatus, het huis van Hogepriester Kajafas, het meer van Galilea, het huisje van Jozef en Maria, de tenten van Abraham, het huis van Potifar en nog veel andere bijzondere plekken. I.s.m. het Nederlands Bijbelgenootschap is een selectie gemaakt van de meest passende verhalen uit het Oude en het Nieuwe Testament. Niet alleen de gebruikelijke verhalen zijn geselecteerd maar ook minder bekende teksten.
Tien kerkgemeenten hebben personen (jong en oud) afgevaardigd om een verhaal voor te lezen. Een aantal kerken verzorgen zang. Ook een muzikaal intermezzo verzorgt door de Moluks Evangelische kerk komt men onderweg tegen. Op deze twee dagen presenteert Reisbureau ‘Ontdek Mesopotamië’ haar exclusieve reisaanbod naar het Tweestromenland tussen de Eufraat en de Tigris. Het land van Meden en Perzen, de tuinen van Babylon, het Bijbelse land van melk en honing. Ook zal dit weekend de Bijbel in Gewone Taal bij de kassa te koop zijn voor € 28,50. Met medewerking van: Protestantse Gemeente Nijmegen; Oecumenische Studentenkerk Nijmegen; Parousia Gemeente Wijchen; Protestantse Gemeente Groesbeek; Zevende Dag Adventisten Nijmegen; Kerk van de Nazarener Nijmege; Christelijk Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Nijmegen; Christelijk Studentenvereniging Quo Vadis; Pinkstergemeente Jozua Nijmegen; Molukse Evangelische Kerk Hatert Nijmegen. Het programma begint op beide dagen om 13.00 uur.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.