9 oktober 2014

Duurzaamheidstop 27 oktober 2014 MUG gemeenten.

Persbericht: De fuserende gemeenten Millingen aan de Rijn, Ubbergen en Groesbeek maken werk van duurzaamheid! Samen met bewoners, maatschappelijke organisaties, instellingen en ondernemingen organiseren zij een Duurzaamheidstop op maandagmiddag 27 oktober a.s. in conferentieoord de Poort in Groesbeek.  Duurzaamheid gaat over het creëren van een leefomgeving waarin wij zelf, onze naasten en toekomstige generaties graag willen en kunnen leven. Mensen verbinden zich met hun leefomgeving en met overtuigingen, waarden en ideeën die leiden tot het organiseren van wat maatschappelijk gezien van waarde is (=duurzaam ondernemen).  Naar verwachting zijn ruim 100 ondernemingen en instellingen aanwezig die gaan deelnemen aan specifieke workshops/sessies gericht op duurzamer ondernemen. Er zullen gastsprekers optreden die afkomstig zijn van deze deelnemende bedrijven en organisaties.  De Duurzaamheidstop biedt een kleine selectie bedrijven de mogelijkheid om tijdens de Duurzaamheidstop hun duurzame diensten en producten te promoten. Lokale ondernemers kunnen tijdens de top in gesprek te gaan met deze duurzame initiateven om ideeën op te doen.  De bedoeling is dat na de Duurzaamheidstop een vervolgtraject wordt uitgezet dat kan leiden tot een energieconvenant tussen de gemeenten en ondernemers en tot duurzame ontwikkelingen, zoals het opwekken van hernieuwbare energie binnen de eigen gemeente.  Ondernemingen en instellingen uit de drie gemeenten die willen deelnemen aan de Duurzaamheidstop kunnen voor meer informatie contact opnemen met Arjan Vernhout via arjan@v-consult.nl.  Voorafgaand aan de Duurzaamheidstop organiseert Staatsbosbeheer een korte excursiewaarin de natuurontwikkeling op Mulderskop centraal staat. Mulderskop, het natuurgebied ten noordoosten van Molenhoek, is een bolwerk van bijzondere soorten zoals de zadelsprinkhaan en de gladde slang. Aanmelding voor deze excursie gaat ook via arjan@v-consult.nl. Tijdstip is van 13:00 tot 13:45 uur en startpunt is de parkeerplaats van conferentieoord de Poort (www.depoort.org).  Zaterdag 18 oktober is er een speciale uitzending op Omroep Groesbeek over de Duurzaamheidstop. In het programma van Bekers & Co interviewen gastheren Rob Bekers en Rob Verheijen samen met het Groesbeekse GroenLinks raadslid Fer Vrijmoet enkele personen die de Duurzaamheidstop organiseren, waaronder Gijs Gerrits (aanjager Duurzaamheid gemeente Groesbeek). Bekers & Co is te beluisteren op zaterdag 18 oktober van 17:00 tot 18:00 uur. Voor meer info zie ook www.omroepgroesbeek.nlmugherindeling

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.