8 oktober 2014

Vera van Hasselt overleden.

Vera Tummers – Van Hasselt, de beeldhouwster van het bekende bronzen Marikenbeeld op de Grote Markt in Nijmegen, is zondag op 90-jarige leeftijd overleden. Het idee voor een Marikenbeeld kreeg de geboren en getogen Beek-Ubbergse in 1953 bij het zien van een opvoering op de Grote Markt van het middeleeuwse wagenspel uit 1518 met Nijmeegse Mariken in de hoofdrol. In 1957 werd ‘haar’ bronzen Mariken onthuld in het centrum van de Waalstad. De kunstenares, die in de jaren ’50 al naar Heerlen verhuisde en daar in een verpleeghuis is overleden, beschouwde Mariken van Nieumeghen als ‘haar levenswerk’. In Beek,  waar Vera, als dochter van dokter Piet van Hasselt opgroeide, staat de Fluitspeler van haar bij ’t Höfke. Op 8 december 2009 onthulde ze in Beek nog, onder  het toeziend oog van vele nazaten van wijlen dokter van Hasselt,  het door haar zelf gemaakte beeld van haar vader Piet van Hasselt in de nieuwe wijk Sprengenbeek te Beek. Dit was tevens de officiële ingebruikneming van de Sprankel, het nieuwe appartementencomplex in deze nieuwe wijk.DSCF8860 Vera van Hasselt (Large)

One Response to Vera van Hasselt overleden.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.