27 september 2014

Succesvolle landschapsveiling in Groesbeek

De landschapsveiling die vrijdagmiddag werd gehouden in de feesttent (t.b.v. de wijnfeesten dit weekend) op het dorpsplein in Groesbeek was succesvol en heeft circa 50.000 euro opgebracht. De veiling was een initiatief van het landschapsfonds Via Natura, die ook al in 2007 de eerste landschapsveiling van Nederland heeft gehouden in de Ooijpolder. Coördinator Tiny Wigman spreekt van een doorslaand succes.Tijdens de veiling werden 6 landschapselementen rond het kerkdorp De Horst aangeboden. Landschapskenner Henk Eijkholt nam de bezoekers mee terug in de tijd en vertelde zijn ervaringen met zijn opa.  Daarbij stelde hij ook een rondleiding door het natuurgebied ter beschikking, welke eveneens ter veiling werd aangeboden.Burgemeester Paul Wilbers van Ubbergen was veilingmeester en hij deed dit op zijn eigen humoristische wijze. Op twee na zijn alle ‘veilingstukken’ aan de man gebracht. De veiling is eigenlijk een donateursactie waarbij de opbrengst wordt gebruikt om het Groesbeekse buitengebied 10 jaar te onderhouden. De koper wordt geen eigenaar. Wel werden er een aantal schilderijen geveild van schilderes Ingrid Claessen, terwijl één van haar schilderijen werd verloot onder de deelnemers. De winnares van dit schilderij stelde haar schilderij direct ter beschikking van de initiatiefneemster van de veiling, Tiny Wigman, als blijk van waardering voor haar goede werk. zie de foto’s.DSC_1694landschapsveiling (Large)