25 september 2014

Oogstdag 5 jaar schooltuin de Wielewaal.

De Wielewaal was de eerste schooltuin van Nijmegen en ligt langs de Ooysedijk in het Ooijse Schependom. In april 2010 zijn zes groepen van basisscholen in Nijmegen in deze tuinen gestart. Nu, in 2014, komen van zeven groepen 6/7 van Nijmeegse scholen  de leerlingen wekelijks werken in de schooltuin de Wielewaal. Onder leiding van meester Gert leren kinderen spelenderwijs groente verbouwen op hun eigen tuintje. De kinderen zijn erg enthousiast! Donderdagmiddag was het oogstfeest, dat deze keer alweer voor de vijfde keer gehouden werd. Het terrein van de schooltuin is 15.000 m2 groot en omvat niet alleen de schooltuinen, maar er staat o.a. ook een bijenstal, dat door enthousiaste bijenhouders  (Dichterbij bijenstal) wordt gerund en waar de leerlingen over het nut en de werkwijze van de bijen kunnen leren. Deze middag mocht meester Gert Olthof het bord aan het nieuwe gebouwtje onthullen. De afgelopen 5 jaar hebben ongeveer 1000 leerlingen in deze tuinen mogen werken. Vanmiddag werd ook de nieuwe naam voor de kruidentuin onthuld. Deze kruidentuin was opgezet door Angela, die helaas te vroeg is overleden. Haar ouders plaatsten de nieuwe naam, Kruidentuin Angelica, voor de kruidentuin. Een emotioneel moment. zie de foto’s.DSC_1379 Wielewaal (Large)