23 september 2014

Suze Broerse nieuwe koningin Schutterij d Vriendenkring

Op zondagmiddag 21 september vond in Leuth het jaarlijkse koningschieten plaats. Om 14.00 uur vertrok een bonte stoet van functionarissen en schutters, vooraf gegaan door muziekvereniging D.E.S., vanaf het schuttersgebouw “De Vriendenkring” om het keizerspaar Henri en Mieke Lemmers en koningspaar Gertjan Gerritzen en Suze Broerse op te halen. Na een rondgang door Leuth kwam de stoet terug bij de “Vriendenkring”, waar het prijs- en koningschieten op het parkeerterrein naast het gebouw plaatsvond. Bij het 77e  schot werd het laatste restant van de kop er door Sibrand Seegers afgeschoten. Daarna schoot Harm Nas na 179 schoten de rechtervleugel en 76 schoten later schoot Antoine Lamers de linkervleugel naar beneden. Voor het koningsschot meldden zich 2 kandidaten t.w. Geert Vink en Suze Broerse. Na een enerverende strijd schoot Suze Broerse het laatste stuk van de romp naar beneden en zij mag zich binnenkort koningin van de Vriendenkring noemen voor het schuttersjaar 2014-2015.    Het nieuwe koningspaar zal over twee weken, op zondag tijdens de Leuthse kermis worden geïnstalleerd. Na afloop van het koningschieten was er een gezellig samenzijn in het gebouw de Vriendenkring, dat muzikaal werd opgeluisterd door het orkest “The Band”. Met Suze als koningin hebben nu alle schutterijen in het Laag een koningin voor het komende jaar. Herman Leensen maakte de foto’s. zie de foto’s.DSC_9992  Suze (Large)