18 september 2014

300 parachutisten landden in Groesbeek tgv herdenking Market Garden.

Ongeveer 300 parachutisten van de 82nd Airborne Division kwamen  donderdagmorgen in de heuvels langs de Wylerbaan bij Groesbeek terecht. De para’s sprongen op precies dezelfde plek, waar 70 jaar geleden de dropzone van de operatie Market Garden was. Toen landden  daar op zondag 17 september tienduizenden geallieerde parachutisten bij Groesbeek en  op de Ginkelse hei bij Ede om de bruggen over de grote rivieren op de Duitse bezetters te veroveren. De belangstelling voor deze happening was erg groot. Al voor 10.00 uur stond er een lange file op de Wylerbaan. Op tal van plekken zijn deze week droppings van parachutisten t.g.v. de herdenking van Market Garden. De grootste luchtlanding is zaterdag in Ede, waar meer dan 1000 parachutisten landen op de Ginkelse Heide.  Onno Swart maakte de foto’s. Zie de foto’s.DSC_2366 parachutisten (Large)