8 september 2014

Workshop insecten eten Museumpark Orientalis.

Het merendeel van de wereldbevolking eet regelmatig insecten. En niet alleen uit armoede. Ze zijn lekker en gezond. In veel landen wordt het eten van insecten dan ook beschouwd als een ware delicatesse. Het eten van insecten wordt in Europa door de meeste mensen gezien als iets dat vies en eng is. Toch wordt het langzamerhand steeds populairder. Het is spannend, biedt vele mogelijkheden voor vernieuwende recepten en ze zijn ook nog eens heel erg gezond. Insecten die gegeten worden zijn o.a rupsen, sprinkhanen, termieten en kevers (de larven)… Waarom wel een garnaal eten en geen sprinkhaan? Een garnaal is immers een soort insect uit de zee? Het eten van insecten is zeker niet vies en absoluut een gezonde keuze. Wil je meer weten over de voordelen van insecten eten? Kom dan op zondag 21 september naar Museumpark Orientalis voor een workshop insecten eten door Patricia Stevens, gepromoveerd Moleculair Bioloog en Voedingsdeskundige verbonden aan de Universiteit van Groningen. De workshop start om 14.00 uur met een lezing waarna u de gelegenheid krijgt om diverse hapjes op basis van insecten te proeven. Via de website kunt u zich aanmelden voor deze bijzondere workshop. Dit kan tot uiterlijk 17 september. www.Doe meemuseumparkorientalis.nl. De kosten bedragen € 28,- p.p., (inclusief entree museum). Bij gebruik Museumkaart wordt het entreegeld in mindering gebracht.