1 september 2014

Margaret Reijnen nieuwe schutterskoningin in Ooij.

Margaret Reijnen wordt op kermiszondag (tweede zondag in september) de nieuwe schutterskoningin van schutterij Eendracht uit Ooij. Tijdens een kort maar spannend duel tussen Margaret en haar man Han Reijnen, schoot zij al na 15 schoten de vogel naar beneden. Samen met haar man Han zal zij de Ooijse schutterij in het komende jaar vertegenwoordigen als schutterskoningin. Ook in 2010-2011 waren zij het koningspaar. Toen schoot Han Reijnen de vogel er af. Antony van Mourik schoot bij de jeugd bij het 64e schot de vogel naar beneden en wordt daarmee  in september de nieuwe Jeugdkoning van schutterij Eendracht. Hij volgt daarmee zijn zus Brigida op, die het afgelopen jaar de jeugdkoningin was. Margret en Han volgen in september het huidige koningspaar Wim en Ans Heinen op. Bij het wipschieten bleef het ook spannend. Er moest op het laatst gekampt worden waarbij Pieter Corté eerste werd, Jean-Paul Arnts tweede en Marco Groothuizen de derde plaats veroverde. Het Koningschieten werd dit jaar voor de tweede keer achter het dorpshuis de Sprong gehouden. Als gasten waren deze keer weer het koningspaar van ASG Nütterden (Dld) en hun gevolg aanwezig.    zie de foto’s DSC_3169schutters (Large)

de uitslagen van deze dag:

Jeugdschieten

Dion van de Griend     kop 1e prijs

Brigida van Mourik      rechtervleugel 2e prijs

Pemela Peters              linkervleugel 3e prijs

Iris van Rossum            staart 3e prijs

 

Koningschieten

Fred Schel                      Kop 1e prijs

Franc Awater                rechtervleugel 2e prijs

Jo Philipsen                   linkervleugel 3e prijs

Michel Reijnen            staart 4e prijs

 

Wipschieten Jan Reijnen Bokaal

Pieter Corte                 1e prijs

Jean Paul Arnts           2e prijs

Marco Groothuizen  3e prijs

 

Koningin geschoten door Margaret Reijnen Bouwman bij het 15e e schot.

Koningspaar Margaret en Han Reijnen.

 

Jeugdkoning Anthony van Mourik bij het 64e schot.