11 augustus 2014

Polderpop was een succes maar moest worden “afgebroken”.

De slechte weersvooruitzichten en de af en toe felle buien, weerhielden de honderden bezoekers van het jaarlijks terugkerend evenement “Polderpop” in Leuth zondagmiddag niet om te genieten van vaak wel heel prachtige optredens op twee podia op het nieuwe terrein van Polderpop aan de Bredestraat in Leuth. Omdat het evenement niet meer gehouden kon worden op het terrein achter het voormalige zwembad Morgenbad, moest worden gezocht naar een ander terrein en dat werd gevonden op het voormalige opslagterrein van aannemer Paul Vink. Het festival, dat deze keer voor de 25e keer gehouden werd, vond daar nu voor het eerst plaats op deze nieuwe locatie aan de Bredestraat en dat beviel goed. Een paar keer moesten de bezoekers een droog heenkomen zoeken, omdat er enkele felle buiten vielen, maar dat mocht de pret niet drukken. Toen omstreeks 19.00 uur de onweersbuien zo hevig werden, dat ook de bands gevaar liepen, moest het optreden van de  Nijmeegse band “Taxidermist” worden afgebroken en werd het festival verder afgelast. Het werd te gevaarlijk. zie de foto’s DSC_4820 bells of youth (Large)

Achtereenvolgens  traden tijdens deze 25e Polderpop op: Conter JIB,  My Propane, DIX, Bells of Youth, Danzman, Exit 31, Sugartoosh en Taxidermist.  Marco Hovius, Texas Radio, Leeways en The Cool Quest kwamen door de weersomstandigheden niet meer aan de beurt.