28 juli 2014

Witte Kerkje in Ubbergen te koop.

witte kerkje  1602003 overdwars (Large)De Protestantse Gemeente Nijmegen heeft besloten het Witte Kerkje in Ubbergen te verkopen. Het Witte Kerkje in Ubbergen is een markante kerk gelegen aan de Rijksstraatweg in Ubbergen. Het is een rijksmonument en dateert in oorsprong al uit de 13e eeuw. Het kerkje is omgeven door een begraafplaats met monumentale graven en grafkelders. De kerk is in 2000 geheel gerestaureerd en verkeert in een goede staat van onderhoud. Momenteel is de kerk niet meer in gebruik als kerk, en gaat de Protestantse Gemeente op zoek naar een koper, die dit prachtige gebouw weer een nieuwe toekomst kan geven. www.kkgkka.nl  Het kerkje is in 1999 al een keer als museum in gebruik geweest en er is een antiekhandel in gevestigd geweest. Tegenwoordig wordt het ook voor concerten e.d. gebruikt.