24 juli 2014

Benefietconcert Britse Worcestershire Youth Jazz Orchestra in het Bevrijdingsmuseum te Groesbeek

Liefhebbers van jazzmuziek opgelet: op vrijdag 25 juli a.s. om 19.30 uur speelt de Britse WYJO in het Bevrijdingsmuseum te Groesbeek. De opbrengst is geheel ten bate van de educatieve doeleinden van het museum. Op één van de mooiste locaties van Nederland tussen heuvels en bossen kunt u onder het genot van prachtige muziek van dit schitterende uitzicht genieten. De band zal naast hun indrukwekkend brede repertoire prachtige tonen doen klinken van de muziek uit de bevrijdingsjaren en de periode van wederopbouw.  Dit jeugdorkest begon in 2002 en groeide uit tot een succesvolle band, die aan veel belangrijke evenementen heeft deelgenomen, zoals het International Oliver Cromwell Jazz Festival en het Pershore Jazz Festival. De gemiddelde leeftijd van de bandleden ligt tussen de 18 en 22 jaar. Hun muziek is grensoverschrijdend en altijd op zoek naar vernieuwing. Het jazzorkest weet het publiek steeds te vermaken door hun gevarieerd repertoire: jazz, blues, latin, pop, reggae, klassiek etc. En wie kent de volgende nummers niet: St. Louis Blues, Cotton Tail, In a Mellow Tone, Days of Wine and Roses, Satin Doll. Kortom, voor iedere muzieksmaak zal tijdens dit benefietoptreden een prettige sound te horen zijn. Ontvangst in het Bevrijdingsmuseum op 25 juli vanaf 19.00 uur, aanvang muziekprogramma 19.30 uur. De WYJO speelt in de Koepel van het Bevrijdingsmuseum, bij mooi weer buiten. Kosten € 10,- pp. MK niet geldig. Reserveren gewenst.Worcestershire Youth Jazz Orchestra

Locatie: Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945, Wylerbaan 4, 6561 KR Groesbeek; Reserveren: 024-3974404; info@bevrijdingsmuseum.nl.
Informatie:
www.bevrijdingsmuseum.nl; Facebook: /Bevrijdingsmuseum; Twitter: @bevrijding

SJ PFaST