19 juli 2014

Warme en sobere intocht Vierdaagse Nijmegen.

Na vier dagen zonneschijn  kwamen de wandelaars van de Nijmeegse 4Daagse vrijdag aan op de versomberde Via Gladiola, de St. Annastraat, waar veel toeschouwers langs de kant stonden om de lopers toe te juichen. I.v.m. de vliegramp waren er nagenoeg geen muziekkorpsen aanwezig en zo er al een mee liep, dat werd al;leen gebruik gemaakt van de trommels of ze hadden geen muziekinstrumenten bij zich.  Aan  de bewoners was gevraagd geen muziek te maken, waardoor het een sobere intocht werd. Op enkele plekken was nog wel muziek en hier werd het toch nog een feest. Maar het was anders dan anders, politie en militairen liepen met zwarte rouwbanden om en op de kruising van de St. Annastraat en de Groenestraat werd om 16.30 uur twee minuten stilte in acht genomen, waarbij ook alles stilstond. Een indrukwekkend geheel. 39910 lopers haalden de eindstreep.  zie de foto’s (komen nog meer)DSC_1142 4Daagse (Large)