9 juli 2014

Presentatie boekje “Leven in Leuth”.

Vanmiddag is in het dorpshuis De Vriendenkring te Leuth het boekje “Leven in Leuth”, verhalen en interviews, gepresenteerd. Het boekje is ontstaan nadat wethouder Leidy van der Aalst-Wolken van de gemeente Ubbergen  een aantal jaren geleden met bewoners van de diverse kerkdorpen in de gemeente Ubbergen gesproken had,  die ieder op hun beurt de prachtigste verhalen konden vertellen. Samen met het ROC Nijmegen, het Centrum Ouderen en Levensvragen en de bibliotheek Gelderland-Zuid werd het idee uitgewerkt om deze verhalen te schrijven en te bundelen. Door het ROC werd een cursus gegeven voor mensen, die zelf hun levensverhaal wilden schrijven en met behulp van een aantal leerlingen van de Havo Notre Dame des Anges, werden tevens een aantal mensen geïnterviewd. Dit gebeurde tijdens hun maatschappelijke stage. Alle mensen, die aan het boekje hebben meegewerkt waren aanwezig en sommigen van hen vertelden nog eens hun verhaal, zoals in het boekje wordt beschreven.  Wethouder Leidy van der Aalst presenteerde vanmiddag het eerste exemplaar, waarna het werd uitgedeeld aan de mensen die er aan hebben mee gewerkt. De presentatie van deze middag was in handen van Paul Ekelschot. Het boekje is te koop voor 3 Euro in de bibliotheek te Beek. zie de foto’s.DSC_4932Leven in Leuth (Large)