26 juni 2014

Basisschool de Biezenkamp neemt afscheid van juf Desirée en juf Ria

Aan het einde van schooljaar 2013/2014 nemen leerlingen, ouders en het team afscheid van twee vertrouwde gezichten op basisschool de Biezenkamp in Beek. Desirée Leenders heeft 38 jaren gewerkt op de Biezenkamp als leerkracht, bouwcoördinator en de laatste jaren als interne begeleider. Heel veel leerlingen, ouders en teamleden heeft zij in die jaren zien komen en gaan. Al deze jaren heeft ze zich met veel energie en daadkracht ingezet voor de Biezenkamp. De Biezenkamp zal haar dan ook zeker gaan missen en wensen haar veel plezier met haar nieuwe baan als meerschools interne begeleider. Woensdag 2 juli en donderdag 3 juli tot 15.00 uur is Desirée de hele dag op de Biezenkamp , ouders, oud-leerlingen en overige belangstellenden zijn van harte welkom om even bij haar langs te gaan.  Juf Ria is vanaf 1995 onze conciërge en daardoor steun en toeverlaat voor vooral leerlingen en teamleden. Iedere klus binnen school en op het schoolplein krijgt ze geklaard. Niets is te ingewikkeld, te zwaar of te vies, Ria lost ieder probleem op. Na de zomervakantie gaat ze genieten van haar pensioen. Gelukkig komt ze in schooljaar 2014/2015 nog twee ochtenden in de week als vrijwilliger op de Biezenkamp. Het team van de Biezenkamp wenst Ria een fijn en lang pensioen!  Vrijdag 4 juli kunt u tot 15.00 uur langskomen op de Biezenkamp om even een kop koffie te drinken met Ria en afscheid te nemen. Op de foto Desiree links en Ria rechts)DSC_0574 (Large)

 

Er is een tijd van komen en… een tijd van gaan…

Na 38 jaren, met veel plezier, gewerkt te hebben op de Biezenkamp ga ik met ingang van het komend schooljaar beginnen aan een nieuwe uitdaging. Ik word meerschools interne begeleider in Heumen, Overasselt en Nederasselt, naast mijn (huidige) baan als bovenschools interne begeleider van het zorgteam van SPO Condor.

Het eerste deel van mijn loopbaan ben ik als leerkracht aan het werk geweest en heb ik aan alle groepen les mogen geven. Een interessante en leerzame ervaring. Naast leerkracht ben ik ook een aantal jaren werkzaam geweest als bovenbouwcoördinator en sinds 12 jaar dus in de leerlingenzorg als interne begeleider.

Terugkijkend kan ik natuurlijk constateren dat er veel veranderingen hebben plaatsgevonden in het onderwijs. Er is meer contact tussen ouders en school en dat is goed! Ouder zijn is topsport en leerkracht zijn is topsport! We moeten het dus samen doen. Uitgangspunt is voor mij: zet het kind centraal en praat mèt het kind en niet alleen óver het kind.

Rest mij nog om iedereen te bedanken voor de samenwerking en het vertrouwen in al die jaren.

Tot ziens!

En… de Biezenkamp… die blijft altijd speciaal voor me!

Desirée Leenders