24 juni 2014

Grote brandweeroefening n.a.v. ongeval bij het Meertje in Ooij.

Dinsdagavond vond in Ooij/Persingen bij “Het Meertje, in de bocht bij het voetgangerspontje een brandweeroefening plaats, waaraan de gezamenlijke brandweerkorpsen van Millingen, Ubbergen en Groesbeek deelnamen. Het scenario was als volgt: Twee auto’s zijn op de Dijkgraaf van Wijckweg in Ooij tegen elkaar gebotst, doordat de bestuurder van een van de auto’s onwel was geworden. De auto’s raakten elkaar frontaal, waarbij auto 1 een aantal keren om zijn as tolde en daarbij een passerende fietser meenam. Beide auto’s kwamen tot stilstand nadat ze tegen een boom waren gekomen en raakten beschadigd, terwijl de inzittenden gewond zijn geraakt. De fietser belandde in het water en raakte bewusteloos. Voor de brandweermensen een leerzame oefening, want alle facetten van de hulpverlening kwamen aan de orde. Overigens was dit al de derde oefening op die plek. Ook de voorafgaande twee dinsdagen was dezelfde oefening op die plaats geweest, maar steeds met andere brandweermensen van de brandweer MUG. Aan de oefening werd ook meegedaan door een medewerker van de ambulancedienst van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. zie de foto’s DSC_7261 brandweeroefening (Large)