24 juni 2014

A.s. zondag Ezelswandeling Jakobsweg.

A.s. zondag is er weer een wandeling over de Jakobsweg. De volgende kenmerken zijn van toepassing: uniek, ontspannende Ezelwandeling, IJstijd en Rivierenlandschap, Van Nederland naar Nijmegen, Spannende verhalen over het ontstaan van Nijmegen, Romeinen en Batavieren.  Een evenement dat past bij deze prachtige streek met zijn rijke verleden. De start is om 09.00 uur bij de Jakobskapel in de Benedenstad van Nijmegen. Vandaar 9 km naar de eerste rust op de Duivelberg. Bij 16 km is er een rust in het Duitse Kranenburg. Het kost  10 Euro voor volwassenen en 5 Euro voor de kids. Geschikt voor kids v.a. 8 j (9 km) of 14 J (16 km)  Info/aanmelding: www.deezelboer.nl/jakobswegOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Over de Jacobsweg in ezeltempo.
Een ezelwandeling over de pelgrimsroute naar Santiago. Van de oudste stad van Nederland naar de kleinste pelgrimsplaats in Duitsland.
Zondag 29/6 start een wandeling over de eeuwenoude Jacobsweg van Nijmegen (N) naar Kranenburg (D). Begeleiding door 2 ezels en een menselijke gids. Genieten van de oudste stad van Nederland, het rivierenlandschap en de ijstijdheuvels en bossen rond de Duivelsberg. Spannende verhalen over ezels, landschap, Batavieren, Romeinen, Karel de Grote, Marieke van Nieumeghen en Adela van de Duivelsberg..
Start zo 29/6 9:00, 9 of 16 km, voor aanmelden (uiterlijk 28/6) en praktische info: zie www.deezelboer.nl/jakobsweg.