23 juni 2014

Concert Zuid-Afrikaans Universiteitskoor In Museumpark Orientalis

koor_ZAHet Zuid-Afrikaans PUK-koor (Potchefstroomse Universiteitskoor, uit de Zuid-Afrikaanse stad Potchefstroom) maakt momenteel een tour door Europa en brengt op zondag 6 juli een uniek bezoek aan Museumpark Orientalis. Eens in de drie jaar maakt het universiteitskoor een grote ‘overzeese’ koorreis om hun repertoire op verschillende bijzondere plekken in Europa ten gehore te brengen. Op zondagmiddag 6 juli treedt het 45-koppige koor in Museumpark Orientalis. Bekende dirigent in de regio Eugène Ceulemans is gastdirigent van het Zuid-Afrikaanse koor. “Het koor heb ik in 1997 gehoord in de Molenstraatkerk in Nijmegen. Na afloop van dat concert heb ik cd’s gekocht en nadien contact gezocht, gekregen en gehouden.” Het koor, dat sinds dit jaar onder leiding staat van Kobus Venter, zingt alle genres op topniveau volgens de Ceulemans. “Het is echt het beste koor dat ik ooit heb gehoord, en dat zijn er nogal wat!” Een vast onderdeel van het repertoire is Afrikaanse “primitieve” stammenmuziek. Bezoekers kunnen in Museumpark Orientalis op verschillende locaties genieten van het koor. Het museumpark is als rijksmonument zelf kunst. Als hoeder van culturele en religieuze waarden en beheerder van een rijke historische nalatenschap vormt het museum een passend decor voor andere vormen van kunst, zoals muziek. Steeds vaker zijn er in Orientalis muzikale optredens en festiviteiten. Het Potchefstroomse
Universiteit koor vormt hiermee de kers op de taart. Eugène Ceulemans is dan ook erg blij dat het koor in het museumpark kan optreden op zondag 6 juli, “voor mij is dit het mooiste koor in de wereld!” Voor meer informatie zie www.museumparkorientalis.nl. Museumpark Orientalis 6 Juli  2014 (Large)koorZA