22 juni 2014

Kringdag Rijk van Nijmegen-De Betuwe in De Horst.

Zondag 22 juni werd op de sportvelden in de Horst (Groesbeek) de kringdag gehouden van de schutterskring Rijk van Nijmegen-De Betuwe. De organisatie was in handen van schutterij St. Hubertus. Er was een maandenlange voorbereiding aan vooraf gegaan, maar met deze goede organisatie en de perfecte weersomstandigheden, werd deze dag een succes. De nieuwe Kringkoningspaar werd Theo en Gerdiene Lemmers van het Gilde st. Damianus uit Niftrik. Theo Lemmers volgt daarmee Henk Eikholt van schutterij St. Hubertus uit Horst op, die deze titel het afgelopen jaar heeft gehad. Bij het “Koninginnenschieten”  was het Elise Janssen van B.U.B uit Beek, die de vogel naar beneden schoot en jeugdkoning werd Rody Jansen van schutterij St. Bavo uit Angeren. Aan deze dag deden 30 schutterijen en Gilden uit Nederland en Duitsland mee.DSC_6655Kringdag (Large)  zie de foto’s.