22 juni 2014

50 jarig priesterjubileum pater Frans Bomers in Berg en Dal.

Op zondag 22 juni is in de kerk van Berg en Dal het 50 jarig priesterjubileum van pater Frans Bomers gevierd. De laatste jaren viert hij elke maand een keer de eucharistie samen met de Berg en Dalse parochianen. Dat wordt erg gewaardeerd omdat hij weet te inspireren door zijn enthousiasme, de mooie preken, zijn fraaie gezang en zijn oog voor iedereen. Pater Bomers is Lazarist en is na zijn wijding in 1964 uitgezonden als missionaris naar Taiwan. Na 16 jaar kwam hij terug en is daarna pastoor in diverse parochies geweest. Hij voelde zich thuis tussen de parochianen: tussen mensen staan, huisbezoeken, de eucharistie vieren. De jubileum-mis werd afgesloten met een aangepaste tekst op het lied “het dorp” van Wim Sonneveld met als laatste zin “wij zijn heel dankbaar dat u voorgaat, met u als herder in onze kerk”. Herman Leensen maakte de foto’s.DSC_7313priester (Large)