21 juni 2014

51e Jumborun vanuit Ubbergen en Arnhem.

Vandaag werd voor de 51e keer de Jumborun gehouden voor gehandicapte kinderen.  Twee groepen kinderen werden deze dag per motor met zijspan rondgetoerd door de omgeving van Arnhem. Een van de groepen kwam van de St. Maartensschool in Ubbergen, waar ze om 10.00 uur werden opgehaald en onder begeleiding van de politie, eenheid Oost, naar Arnhem gebracht. Het was weer voor het eerst na lange tijd dat de “plaatselijke politie” deze begeleiding verzorgde. Vroeger werd dit gedaan door medewerkers van de verkeersgroep Nijmegen van de Rijkspolitie en later door  de  KLPD (Korps Landelijke Politie Diensten).  De Jumbo Run is een tocht, die jaarlijks wordt aangeboden aan de gehandicapte leerlingen van de St. Maartensschool te Ubbergen en de scholengemeenschap Lichtenbeek in Arnhem. Deze keer ging de tocht naar Zetten. In Arnhem, bij het Gelredome werden de motorrijders vanuit Ubbergen samengevoegd met de motorrijders, welke vanuit Lichtenbeek waren gekomen en gezamenlijk werd de tocht voortgezet. De motorrijders vanuit Ubbergen hadden onderweg al last van een file, omdat op de N325 de middenbermen werden gemaaid. zie de foto’s.DSC_4980Jumborun (Large)