17 juni 2014

KNA uit Beek te gast bij 150 jarig jubileum van Musikverein Bernau.

Vrijdagmorgen om 6.00 uur vertrok de bus van Toonen naar een zonovergoten Bernau in het mooie Zwarte Woud. Een bus vol spelende en stille leden van harmonie KNA uit Beek. In Bernau worden we verwelkomd door Tony Schmidt, de voorzitter van Musikverein Bernau die dit jaar 150 jaar bestaan. Al meer dan 25 jaar bestaat er een warme band met deze vereniging. Die door  leden van KNA eind jaren 80 tot stand is gekomen. Het eerste bezoek van harmonie KNA was dan ook in 1990, bij het 125 jarig jubileum. Ook dit jubileum jaar is er na veel voor bereidend werk en inzet van de Bernau-commissie een busreis tot stand gekomen. Een strak blauwe lucht heeft het verblijf in Bernau tot een feest gemaakt. ‘s Avonds feesten in een tent voor 1000 man, overdag genieten van de mooie omgeving. Hoogte punten waren zeker ons optreden op zaterdagavond, waarbij Marieke van Ruitenbeek als zangeres, alle harten wist te stelen. Zondag de grote optocht, met 19 korpsen door het dorp. De mooiste klederdrachten waren te bewonderen. Ook KNA mocht gezien worden. In compleet uniform hebben we ons met Ronnie als tamboer-maître voorop, gepresenteerd in Bernau. Hier en daar glommen de zweet druppels, maar bij 31graden mocht dat. Het parkoers eindigde op een voetbalveld, waar we met bijna 600 muzikanten onderleiding van dirigent en burgemeester Rolf Schmidt, drie marsen hebben gespeeld. Dit leverde een geweldige klank op waar je, ondanks de hitte, kippenvel van kreeg. Daarna met zijn alle eten en feesten in de tent. Ooit mee gemaakt, dat een band (Barfuss) bij het spelen van het tweede nummer de hele tent al op de banken had?  Kun je nagaan wat een sfeer er in de tent was. Een ervaring die we niet snel zullen vergeten. Ook in de bus de andere dag weer naar huis, werden de indrukken onder elkaar gedeeld. Ook de digitale filmpjes en foto’s. zie de foto’s van Henk Burgers.SAMSUNG DIGIMAX A503