6 juni 2014

Kampioenen bij Politiehondenvereniging M.T.V.U.O.

Op zondag 25 mei 2014 trokken een aantal leden van politiehondenvereniging MTVUO in alle vroegte naar Arnhem. Zij wilden samen onze clubleden Ary Kok en Willy Rutjes ondersteunen want die stonden voor een zware opgave om het certificaat politiehond 1 zien te behalen. De dag begon met super mooi weer. Ook het optreden van beide geleiders was veelbelovend. Willy met Sita liet in de ochtend hier en daar een puntje liggen bij het springen en bewaken. Voor Ary met Ares verliep de ochtend vlekkeloos. Het middagprogramma met daarin het spectaculair stelwerk (bijten op een vluchtende man, terugkeren op commando en de schijnaanval) ) verliep voor beiden erg goed. Hier werden weinig punten verloren door beide heren. Onze vreugde was omstreeks 18.00 uur groot toen de uitslag bekend werd gemaakt. Ary was meteen aan de beurt omdat hij onder nummer 1 had gewerkt. De voorzitter van de keuringscommissie was kort en krachtig in zijn oordeel. Hij gaf aan dat Ary met Ares een vlekkeloze dag hadden. Dus een geweldig certificaat met de maximale 435 punten. Voor Ary is dit de 4e keer in zijn hondencarrière dat hij zo hoog scoort. Eindelijk was nummer 9, Willy aan de beurt en werd de uitslag van Willy en Sita bekent gemaakt. De voorzitter gaf aan dat Willy inderdaad in het ochtend en middagprogramma wat punten had laten liggen, maar Sita was de snelste en beste zoekster en het manwerk werd door haar vol gemaakt. Eindoordeel certificaat lof met 412 punten. Voor Willy was dit het 3e certificaat in korte tijd.DSC_4640 (Large)

Dit is voor ons als kleine club (9 leden) een enorme opsteker. Na jaren gezamenlijk oefenen met zulke resultaten dat moet gevierd worden.

Wij zijn onze helpers (mannen in het pak) Michiel Kok die regelmatig geassisteerd wordt door Bart Jan Suijkerbuijk dank verschuldigd want zij maken het hele jaar door soms wel 4 dagen per week het zware pakwerk voor ons

Ary is een stap dichter bij de Nederlandse Kampioenschappen in Eindhoven in september as. Maar hij moet zich nogmaals bewijzen op een nominatiewedstrijd in Didam op 26 juli as.

Wij wensen Ary en Ares veel succes en hopen beide op de genoemde Kampioenschappen te treffen. Voor Willy en Sita is het alleen maar genieten van een dergelijk prachtig certificaat.

Wilma Heinen Secretaris MTVUO