3 juni 2014

Voorlichtingsbijeenkomst Remigiuskerk in Leuth

Ongeveer 50 mensen waren maandagavond naar de voorlichtingsbijeenkomst van de H.Remigiuskerk bij de Rosmolen in Leuth gekomen om de toelichting aan te horen van het voltallige nieuwe kerkbestuur van de parochie Maria ten Hemelopneming. Uitgangspunt was de verklaring naar aanleiding van het voorgenomen besluit om de kerk van Leuth met ingang van 1 januari 2016 te sluiten. Een aantal bewoners namen van de gelegenheid gebruik om te spreken en één van hen vertelde, dat er plannen waren om met een nieuw te vormen commissie de inwoners van Leuth over te halen om meer geld voor de kerk te geven en meer bij de kerk te betrekken, zodat er misschien toch een mogelijkheid was om de kerk open te houden. Pastoor Henk Janssen verklaarde voor elk plan open te staan, maar vooralsnog bleef het bij het open houden van de kerken van Millingen aan de Rijn en Ooij. zie de foto’s DSC_8326Remigiuskerk (Large)