2 juni 2014

De Romeinen waren weer in Nijmegen

Elke twee jaar komen ze een weekend terug, de Romeinen op het Kops Plateau  in Nijmegen. Ook dit weekend waren ze weer present en gaven ze een inkijkje in hun leefwereld. Het tweejaarlijkse Romeinenfestival is het grootste evenement over Romeinse geschiedenis en archeologie in Nederland en trok ook deze keer weer duizenden bezoekers, jong en oud, uit binnen- en buitenland. Onder het motto Proef de Oudheid stonden dit keer de eet- en drinkgewoonten van de Romeinen centraal. Tijdens dit Romeinenfestival werd het rijke Romeinse verleden van ons land zichtbaar en tastbaar voor een breed publiek. Bezoekers kregen een gevarieerd programma aangeboden met een prettige mix van historische verdieping, educatie en amusement, waarbij een mooi samenspel van heden en verleden zichtbaar was. Tijdens het Romeinenfestival was het terrein van het Kops Plateau open voor geschiedenisliefhebbers van alle leeftijden. Zo was er voor de jeugd ook een mogelijkheid om aan echte archeologische opgravingen mee te doen, terwijl daarnaast, op een speciaal ingericht terrein, met een metaaldetector naar muntjes in de grond kon worden gezocht. Het werd een prachtig weekend, waarbij zelfs het weer zich van de goede kant liet zien. zie de foto’s.

DSC_7496Romeinenfestival (Large)