26 mei 2014

Peter Janssen wordt nieuwe koning van schutterij BUB in Beek.

DSC_4138Peter Janssen (Large)

Op de toepasselijk genaamde Schuttersweide bij ‘t Höfke in een zonovergoten Beek-Ubbergen werd zondag 25 mei het traditionele koningsschieten georganiseerd. Bestuurslid Peter de Waal, Peter Janssen, Johan Verploegen en Roy van Driel traden allen naar voren voor het Koningsschot. Na een spannende strijd tussen de vier ervaren schutters gaf de vogel zich na het 456ste schot gewonnen, gelost door Peter Janssen. Peter Janssen zal tijdens de kermis gekroond worden, waarna hij zich samen met zijn vrouw Mariët een jaar lang Koningspaar van de Schutterij mag noemen. Hun Koningsjaar krijgt een bijzonder tintje in de geschiedenisboeken: precies vijftig jaar geleden waren het Peter zijn schoonouders en Mariët haar ouders, Hans en Lisa Verploegen, die de Schutterij vertegenwoordigden als Koning en Koningin. Bij de jeugd ging de strijd tussen drie kandidaten. Regerend jeugdkoning Jurre Verheijen poogde zijn titel te verdedigen om voor een derde termijn jeugdkoning te worden, maar het was Dave van Steen die de romp van de vogel eraf schoot en daarmee per direct tot de nieuwe jeugdkoning van schutterij B.U.B. is gekroond. Schutterij BUB Beek-Ubbergen zal tijdens de Schuttersfeesten van 2014 als nieuw Koningspaar Peter en Mariët Janssen kronen.   Peter Janssen heeft in het dagelijks leven, samen met zijn vrouw een Brunawinkel in Nijmegen. Als gasten waren de koning en zijn gevolg van  de stadsschutterij van Amsterdam aanwezig. De belangstelling voor het koningsschieten was goed en de weersomstandigheden waren perfect. Michel Gerritzen won bij het herenschieten op de vogel de 1e prijs, de 2e was voor Han Cornelissen en de 3e voor Leon Bos. Bij het prijsschieten voor dames won Ilse Huimand de 1e prijs. De 2e prijs was voor Tinie Derks en Anika van den Heuvel won de 3e prijs. Bij het jeugdschieten wonnen achtereenvolgens Mila (1) Martijn (2) en Jurre (de) de prijzen.Zie de foto’s

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.