23 mei 2014

Viering van het hoogste en duurzaamste punt van de MFA in Leuth.

Donderdagmiddag was in Leuth bij het nieuwe Kulturhus de  viering van het hoogste en duurzaamste punt van de multifunctionele accommodatie in Leuth. Na het welkomstwoord  door directeur Saskia Tissen van basisschool ’t Bijenveld mochten Denise en Lars, beide leerlingen van groep 8, die met de hele klas dit festijn mochten bijwonen omdat zij, na voltooiing van de accommodatie, al de school verlaten hebben, de vlag voor het hoogste punt hijsen.    Op het hoogste punt van het gebouw (het hoge dak) zijn zonnepanelen geplaatst voor het genereren van duurzame energie. Daarmee helpt deze multifunctionele accommodatie bij het tegengaan van klimaatverandering en benut een energiebron die niet opraakt. Een bijzondere stralende kroon op dit mooie gebouw. Wethouder Leidy van der Aalst zou op symbolische wijze één van de 94 zonnepanelen op het dak plaatsen, maar omdat zij pas herstellende is van een zware hersenschudding, zag ze af van het beklimmen van het dak. Haar taak werd overgenomen door Frans Geurts, directeur van Condor, waar ook basisschool ’t Bijenveld bij is aangesloten.  Het feestje werd afgesloten met een hapje en een drankje, verzorgd door horecabedrijf de Vink uit Ooij. zie de foto’s.DSC_1891MFA Leuth (Large)

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.