23 mei 2014

E-Bike cursus in de gemeente Ubbergen.

De gemeente Ubbergen organiseert weer, in samenwerking met de Fietsersbond, twee E-Bikedagen in Leuth en in Beek. Al eerder werd zoiets in Ooij en in Beek georganiseerd.  Steeds meer senioren kiezen voor de e-bike, de fiets met elektrische trapondersteuning. Begrijpelijk, want met deze fiets kunnen ouderen langer en plezierig blijven fietsen. De e-bike is een snel en gemakkelijk vervoermiddel en een goed alternatief voor de gewone fiets. Maar deze fiets is wel anders. Daarom worden deze dagen georganiseerd. Zij nodigen u van harte uit om hieraan mee te doen.

Hoe zit de E-bikedag eruit? U komt op uw eigen fiets of e-bike naar de cursus. Na de ontvangst (met koffie/thee) krijgt u een presentatie over de e-bike. Na een korte koffiepauze kunt u vervolgens verschillende e-bikes uitproberen en uw fietsvaardigheid op een parcours oefenen. Ook krijgt u fietsgym van een beweegdocente. Rond 12.30 uur is het tijd voor een lekkere gezamenlijke lunch. U hoeft dus geen brood mee te nemen. Daarna wordt uw verkeerskennis opgefrist en maken we een korte fietstocht door het dorp (en omgeving). Na een kopje koffie blikken we terug op de dag en krijgt u een deelnamecertificaat. U ontvangt ook een uitgebreide gratis informatiemap met o.a. een proefnummer van de Vogelvrije Fietser, de ‘E-bikewijzer’ en de brochure ‘Het recht van de Sterkste’. De ervaring leert dat deze cursusdag zeer leerzaam, interessant en vooral gezellig is.  Waar, wanneer en kosten? Data:   dinsdag 3 juni of maandag 23 juni 2014. Locaties:  De Vriendenkring, Steenheuvelsestraat 39 in Leuth (3 juni), Kulturhus, Roerdompstraat 6 in Beek (23 juni), beide van 8.45 uur tot 16.00 uur (inclusief lunch). Kosten: € 7,50; Voor deelname is het noodzakelijk dat u WA verzekerd bent. U doet op eigen risico mee aan de E-bikedag.  U kunt zich tot 20 mei (Leuth, is al laat maar laat u informeren) of 9 juni (Beek) aanmelden via de website van de Fietsersbond, www.fietsersbond.nl/fietsinformatiedagen. Heeft u geen internet? Belt u dan met mevrouw Van Leest (024-6849639) van de gemeente Ubbergen. Zij zorgt ervoor dat u een aanmeldingsformulier ontvangt.  Er is plaats voor maximaal 35 deelnemers, dus meld u snel aan!  Mocht u naar aanleiding hiervan nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met de Fietsersbond op telefoonnummer 030-2918171 of per e-mail via fietsschool@fietsersbond.nlZie de foto’s van de E-Bikedag in Beek in 2013DSC_8956E-bike (Large)

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.