23 mei 2014

Afsluiting Oud ontmoet Jong in basisschool Opweg in Ooij.

 

De leerlingen van de groepen 7 en 8 van basisschool Opweg in Ooij zijn de afgelopen tijd bezig geweest met een project dat als thema heeft: “Oorlog en Vrede”.  Als aanvulling op dit thema doen zij mee aan het project “Oud ontmoet Jong” en daarvoor waren 9 oudere mensen uit Ooij bereid gevonden om met de kinderen in gesprek te gaan over de oorlog. Dat gesprek vond plaats op vrijdag 9 mei in de school. Als vervolg daarop gingen ze gezamenlijk op 16 mei naar het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek. Vandaag, 23 mei, werd het project afgesloten met  presentaties door de leerlingen aan alle betrokken leerlingen en ouderen. De kinderen presenteerden hun verhalen in groepjes voor de klas, terwijl één groep, als presentatie een videofilm had gemaakt.  Een en ander is in samenwerking met de Zonnebloem gegaan, terwijl leden van de Ooijse KBO aan de film hebben meegewerkt. zie de foto’s.DSC_2055Oud ontmoet jong (Large)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.