22 mei 2014

Stationsgebouw voor draisine in Groesbeek

Dinsdag 20 mei beleefde Groesbeek de feestelijke opening van het stationsgebouw voor de draisine. De opening werd verricht door wethouder Theo Giesbers samen met de heer Thé  Eijkhout, die in het verleden als treindienstleider actief was toen de trein nog door Groesbeek reed.  Wethouder Giesbers gaf aan dat de draisine sinds de start in 2008 een succesverhaal is geworden. In 2009 mochten, over alle baantrajecten gemeten, al direct meer dan 40.000 deelnemers verwelkomd worden en anno 2014 loopt het aantal naar de 250.000.  Het draisinegebouw is gebaseerd op het vroegere stationsgebouw voor het treinverkeer en aldus laat Groesbeek een stukje geschiedenis terugkomen. De nieuwe voorziening, aldus de wethouder is ook belangrijk, voor het toerisme en de gemeente werkt er aan om de aantrekkingskracht van Groesbeek te vergroten.  Wethouder Giesbers gaf aan, dat het Het draisinegebouw staat ook symbool voor de goede samenwerking tussen Nederland en Duitsland. Dat komt bijvoorbeeld ook tot uitdrukking in de goede contacten tussen Basisschool Op de Horst uit Groesbeek en de Christophorusschule uit Kranenburg. Om die reden vertrokken kinderen van beide scholen, nadat het sein officieel op groen was gezet, voor een ritje met de draisine.

Draisinegebouw oostkant (Large)Draisinegebouw mei 2014 (Large)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.