16 mei 2014

Oud ontmoet Jong in Bevrijdingsmuseum te Groesbeek.

In het kader van het project “Oud ontmoet Jong” met als thema “Oorlog” van basisschool Opweg te Ooij gingen vrijdag 71 leerlingen van de groepen 7 en 8 van Opweg, samen met een aantal senioren uit Ooij en onder begeleiding van een aantal vrijwilligers van de Zonnebloem, naar het Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek. Daar kregen ze zelf te zien, wat voor verschrikkelijke zaken zich in de Tweede Wereldoorlog hadden afgespeeld en wat voor interessante dingen er verder te zien waren. Beide groepen begonnen, na de ontvangst, helaas jong en oud gescheiden, met een film, waarna ze met hulp van gidsen, door het museum werden geleid. Voor de jeugd was er een quiz aan verbonden. De vorige week vrijdag hadden de senioren uit Ooij en de leerlingen al samen op school  gesproken en konden ze hun verhalen kwijt.  Volgende week vrijdag zullen ze hun ervaringen, maar dan opnieuw in de school, gaan uitwisselen. zie de foto’s.

DSC_9919Bevrijdingsmuseum (Large)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.